Információk

A könyvtár elsősorban az ENSZ Információs  Irodájának (UNIS) a munkakörébe tartozó 4 ország (Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia) megrendeléseinek tesz eleget.

Más országokból érkező felkérés esetén az  Information Service/Centre illetékes kapcsolattartójával, a nyugat-európai országok pedig a United Nations Regional Information Centre (UNRIC) - az ENSZ Nyugat-Európai Regionális Információs Központjával vegyék fel a kapcsolatot.

Látogatók, újságírók és diákok (előzetes egyeztetés szükséges !) illetve az ENSZ munkatársak egyaránt igénybe vehetik az ENSZ bécsi könyvtárát.

A könyvtár széles körű kínálata kiterjed minden megjelent ENSZ referenciaanyagra, különösen a bécsi székhelyű intézmények anyagaira, a következő témakörökben : kábítószer ellenőrzés és bűnüldözés, világűrt érintő kérdések.

Nagy választékban kínálunk ingyenes tájékoztatófüzeteket, szórólapokat valamint posztereket. Mivel nem rendelkezünk "ENSZ-könyvesbolttal", lehetővé tesszük különböző publikációk ingyenes hozzáférhetőségét, korlátozott példányszámban.

Ezeket az anyagokat természetesen telefonos vagy írásbeli megrendelésre is eljuttatjuk Önhöz.

Az ENSZ Hivatalos Dokumentációs Rendszerén, " Official Document System of the United Nations" keresztül az ENSZ 6 hivatalos nyelvén (angol, arab, francia, kínai, orosz, spanyol) tekinthet meg dokumentumokat az 1946 utáni határozatoktól egészen 1992 elejéig.

Más keresési lehetőségek:  "Research Guides", a "United Nations System Pathfinder", "UN-I-QUE" (United  Nations Info Quest) és a "United Nations Bibliographic Information System" (UNBISnet), amit a new york-i  Dag Hammarskjöld Library hozott létre.


Elérhetőség:

United Nations Information Service (UNIS)
Vienna International Centre
UN Information Service
P.O. Box 500
A-1400  Vienna,  Austria 
Telefon: (+43-1) 26060 ext 3325
email