Obiščite Združene narode

Služba za obiskovalce

Združeni narodi (ZN) na Dunaju vam ponujajo edinstveno priložnost, da dobite vpogled v delovanje mednarodnih organizacij. Smo svetovni center za številna vprašanja, ki segajo od jedrske tehnologije in razoroževanja do satelitov in boja proti mednarodnemu organiziranemu kriminalu; če jih naštejemo le nekaj. Vsako leto večjezični vodiči iz vsega sveta razkažejo Dunajski mednarodni center okrog 50.000 ljudem ter jim predstavijo delo ZN s sedežem na Dunaju. Obiskovalci si lahko ogledate naše najnovejše razstave, poslušate o aktualnih izzivih, s katerimi se soočajo ZN, in si ogledate konferenčne prostore, kjer se vse dogaja.

Ponujamo vam raznolike vodene oglede in druge aktivnosti, ki so primerne za vsakogar. Naša ponudba je prilagojena različnim nivojem poznavanja ZN, hkrati pa se tudi prilagodimo vašim željam. Ponujamo vodene oglede za šole, organizirane skupine in posameznike. Otroci med 6 in 13 let se lahko udeležijo poletnih iger za otroke ( Ferienspiel), dijaki in študentje pa lahko uživajo v našem interaktivnem vodenem ogledu na temo človekovih pravic ali v splošnem vodenem ogledu.

Naši vodiči prihajajo iz celega sveta ter so odraz jezikovne in geografske raznolikosti Združenih narodov. Znajo angleško, arabsko, češko, francosko, italijansko, japonsko, kitajsko, nemško, portugalsko, rusko, slovaško, slovensko in špansko. Individualni vodeni ogledi se izvajajo v angleškem in nemškem jeziku. Vse druge vodene oglede in predavanja je mogoče izvesti tudi v drugih jezikih, kar je odvisno od razpoložljivosti vodiča.