Látogassa meg a Bécsi ENSZ központot

A Bécsi Látogatói Szolgálatról

Nagykövetek a nyilvánosság számára

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének idegenvezetőit néha "a nyilvánosság nagyköveteinek" hívják, mivel ők képviselik a szervezetet azon több százezer ember előtt, akik évente meglátogatják az Egyesült Nemzetek négy globális központjának egyikét. Bécsben többnyelvű idegenvezetőink évente több mint 55 000, a világ minden tájáról idelátogató turistának mutatják be szervezetünket, elmagyarázva az itt székelő ENSZ szervezetek munkáját.

Idegenvezetőink a világ minden tájáról érkeztek, így képviselve az ENSZ nyelvi és földrajzi sokféleségét. Csapatunk tagjai folyékonyan beszélnek angolul és németül, és általában legalább egy további nyelven. Így különféle nyelveken lehet vezetéseinket igényelni.

Vezetéseink történelme

Az ENSZ bécsi központja (VIC) 1979-es megnyitása óta kínál, az ENSZ-ről szóló vezetéseket.

Szeretne idegenvezető lenni ?

A látogatószolgálat általában egy vagy kétévente hirdet meg új pozíciókat. Àlláslehetősegeink az ENSZ hivatalos karrier portálján a careers.un.or g weboldalon keresztül érhetők el. Ahoz, hogy ENSZ idegenvezető lehessen legalább középiskolai végzettségre és alapvető ENSZ- ismeretre van szüksége. Emelett jó előadói képességekkel kell rendelkeznie, és őszintén élvezni az emberekkel való kommunikációt.

 

Látogasson el az ENSZ más központjaiba

Az ENSZ Látogatói Szolgálata a többi ENSZ székhelyen: New Yorkban, Genfben, és Nairobiban, is kínál vezetéseket.