Látogassa meg a Bécsi ENSZ központot

Az ENSZ Bécsben - vezetés

Standard vezetésünk lehetőséget kínál látogatóink számára, hogy megtekintsék az Egyesült Nemzetek Szervezetének komplexumát Bécs 22. kerületében, és megismerjék a Egyesült Nemzetek Szervezetének munkásságát és céljait Bécsben és világszerte.

Vezetés leírása

Minden túrát egy többnyelvű idegenvezetőnk vezet, aki a vezetés tartalmát hozzá tudja igazítani a résztvevők ismeretének szintjéhez.

A vezetés során bemutatjuk az Egyesült Nemzetek Szervezetét és annak erőfeszítéseit, hogy hogyan tudnánk világunkat a fenntartható fejlődés védjegyében átalakítani és így a fenntartható fejlődés céljait elérni. A Bécsi ENSZ Központ olyan ENSZ szervezetek otthona, amelyek a béke és biztonság, az emberi jogok és a fejlődés érdekében végzik munkájukat. Bécsi szervezeteink többek között a nukleáris tudomány és technológia biztonságos és békés használatáért , a fenntartható iparfejlesztés elősegítéséért a gazdasági versenyképesség növelése érdekében, a nukleáris fegyverek kísérletek betiltásáért, a világűr békés célú használatáért és az ezzel kapcsolatos előnyökért, a nemzetközi kereskedelem jogi akadályai eltávolítsáér t, valamint a drog- terrorizmus- és bűnmegelőzésért dolgoznak.

A vezetés során látogatóink megismerhetik a Bécsi ENSZ Központ történetét és építészetét, valamint kiállított tárgyak által jobban megérthetik az itt folytatott munkát. Látogatóinknak általában lehetősége nyílik megtekinteni egy konferenciatermet, amelyben nemzetközi tárgyalások zajlanak. Ezenkívül a Bécsi ENSZ Központban kiállított képzőművészeti alkotások némelyikét, például egy eredeti Hundertwasser-t is megtekinthetik. Vezetésünk egyik fénypontja - főleg fiatalabb látogatóink szerint - a NASA által kiállított holdról származó kő.

A vezetés útvonala operatív okokból változhat, ezért kérjük, ha bizonyos területeket meg szeretne tekinteni, ezt a vezetés kezdetekor jelezze. Az egyéni látogatók számára a nyilvános vezetés időtartama körülbelül egy óra. A csoportok 60 vagy 90 perces vezetést foglalhatnak le.

Virtuális vezetések

Helyszíni tárlatvezetések (jelenleg nem foglalható)

Felhívjuk figyelmét, hogy Bécsi Nemzetközi Központban tartott vezetések, valamint előadások, a COVID-19 járvány terjedésének megakadályozására való tekintettel, további értesítésig szünetelnek. 

Tájékoztató kiadvány

Látogatóink igényelhetnek egy 32 oldalas színes kiadványt, amely tartalmazza a vezetés főbb tartalmát.

Tanítási anyag

Azon tanárok, akik iskolacsoporttal vesznek részt vezetésünkön, a túra végén díjmentesen igényelhetnek nyomtatott anyagot valamint online tananyagot.

Útmutató az ön nyelvén elérhető tananyagokhoz 
Emberi jogok (PDF)
Fenntartható fejlődési célok (PDF)