Látogassa meg a Bécsi ENSZ központot

Gyakori kérdések

Kell személyazonosító okmány az ENSZ-be történő belépéshez? 

Az ENSZ-be való belépéshez minden 18 évet betöltött személynek és 12 évesnél fiatalabb, kísérő nélküli gyermeknek rendelkeznie kell egy érvényes, hivatalos, fényképpel ellátott igazolvánnyal, amelyet egy tagállam vagy az Egyesült Nemzetek Szervezetének megfigyelő állama állított ki. A fényképes igazolvány lehet egy eredeti útlevél, járművezetői engedély vagy nemzeti személyigazolvány (fényképeket és fénymásolatokat nem áll módunkban elfogadni), Az iskolai kirándulásokon részt vevő gyermekeknek diákigazolvánnyal kell rendelkezniük.

Vissza

Van biztonsági átvilágítás?

Igen. Kérjük, számítson be extra időt a biztonsági ellenőrzésre, amelyre a jegy vásárlás előtt kerül sor.

Vissza

Mit nem vihetek magammal a látogatás során?

A Bécsi ENSZ Központba fegyverek behozatala (beleértve késeket és fegyvermásolatokat) tilos. A biztonsági ellenőrzés során talált illegális tárgyak elkobzására kerül sor, valamint munkatársaink bejelentést tesznek az osztrák rendőrségnél. Legális, de a látogatás során nem megengedett tárgyakat, például éles eszközöket vagy játékfegyvereket a látogatás végén vissza lehet kérni.

Kérjük, nagyobb csomagokat, hátizsákokat ne hozzon magával, mivel a helyszínen nincs ruhatár illetve csomagmegőrz.

Vissza

Mikor vannak idegenvezetéseket?

Vezetéseink magánszemélyek <10, illetve nagyobb csoportok 10> részére egyaránt kizárólag hétköznapokon vannak.

Vissza

Hogyan vásárolhatok jegyet?

Jegyet magánszemélyek és csoportok egyaránt a túra kezdete előtt válthatnak. Fizetés csak készpénzzel lehetséges.

Vissza

Milyen szabályok vonatkoznak a jegyvétel / foglalás ill. árvisszatérítésre?

A késői lemondás vagy csoportfoglalások megváltoztatása lemondási díjat vonhat magával. A jegyek megvásárlása után árvisszatérítés igénylésére nincs lehetőség.

Vissza

Beléphetek a Bécsi ENSZ Központba anélkül, hogy részt veszek egy vezetésen?

Nem. Ahhoz, hogy meg lehessen látogatni a Bécsi ENSZ Központot látogatóinknak csatlakozniuk kell egy vezetéshez.

Vissza

Mi történik, ha késtem?

Látogatóinkat arra kérjük, hogy érkezzenek legalább 15 perccel a vezetés tervezett kezdete előtt. Ha a csoport késik, hívja a 0043-1-26060-3328-es telefonszámot. Ha a túra kezdete után érkezik a Látogatói Szolgálat pultjához, előfordulhat, hogy már nem tudjuk elindítani a vezetést. Az esetben, ha egyéni látogatók érkeznek késve a vezetést lehetséges, hogy csak a következő vezetésen vehetnek részt.

Vissza

Milyen nyelveken vannak vezetések?

Csoportok többféle nyelvből választhatnak. Abban a valószínűtlen esetben, ha a vezetés napján a kívánt nyelv mégsem lehetséges, a vezetés angol nyelven zajlik.

Egyéni látogatók és kis csoportok vezetése általában angol vagy német nyelven történik. További nyelvek esetenként lehetségesek, a túra résztvevőinek preferenciájától és az idegenvezetők nyelvtudásától függően.

Vissza

Szabad fényképezni?

Igen, szabad fényképezni (fényképezőgéppel, telefonnal), de video- vagy hangfelvétel készítése nem megengedett. Ezenkívül, konferenciától függően az idegenvezető jelezheti, hogy a fényképezés bizonyos területeken nem engedélyezett. Esetenként a küldöttek, a személyzet, valamint biztonsági berendezések fényképezése nem megengedett.

Vissza

Van ruhatár / csomagmegőrző?

Nem. Kabátokat és hátizsákokat a vezetés során látogatónknak magukkal kell vinnie. Csomagmegőrzésre nincs lehetőség.

Vissza

Van lehetőség az ENSZ Látogatóközpontjában élelmiszerek vásárlására?

Vezetéseink során a látogatók számára nincs ebéd- vagy étkezési lehetőség. Harapnivalók, üdítők és kávé vásárlására a látogatás előtt és után a látogatói központban lévő automatáknál van lehetőség.

Vissza

Van bankautomata, amelyet használhatok?

Nem, a Látogatóközpontban nincs ATM. Kérjük, a jegy megvásárlásához elegendő készpénzzel érkezzen a Bécsi ENSZ Központba.

Vissza

Gyerekek részt vehetnek a vezetésen?

Minden korosztályt szívesen látunk, bár a túra tartalma leginkább 6 éves vagy annál idősebb gyermekek számára érthető.

Vissza

Van kedvezmény kísérő tanárok számára?

Àltalános vagy középiskolás csoportonként legfeljebb két tanár vehet díjmentesen részt a vezetésen. Ez a kedvezmény nem vonatkozik a felnőtt csoportok vezetőire illetve egyetemi hallgatókra.

Vissza

Hol állhatnak meg a buszok?

Arra kérjük látogatóinkat, hogy inkább tömegközlekedéssel érkezzenek, mivel a helyszínen nincs parkoló, és a leszállási lehetőségek nagyon korlátozottak. Ha busszal érkezik, kérje meg buszsofőrét, hogy álljon meg a Wagramer Strasse 5 mellékutcájában.

Vissza

Vannak öltözetre vonatkozó előírások?

Kérjük, az ENSZ nemzetközi, diplomáciai környezetéhez megfelelően öltözzön. A ruházaton viselt sértő szlogenek vagy az erősen kivágott / túl rövid ruhák nem engedélyezettek.

Vissza

Hétvégén látogatható a Bécsi ENSZ Központ?

Nem. A Bécsi ENSZ Központ hétvégén a látogatók számára zárva tart.

Vissza

Nyitva van az ENSZ ünnepnapokon?

A Bécsi ENSZ- Látogatóközpont a hivatalos ENSZ-ünnepnapokon és minden év első két hetében zárva tart.

Vissza

A fogyatékkal élők számára látogatható az ENSZ Bécsben?

Igen. A vezetés útvonala akadálymentes, és idegenvezetőink tapasztaltak a tartalom különféle fogyatékossággal élők számára testreszabásában, ideértve a látás illetve a halláskárosultakat.

Vissza