Látogassa meg a Bécsi ENSZ központot

Alakítsuk át világunkat- interaktív vezetés

Felhívjuk figyelmét, hogy Bécsi Nemzetközi Központban tartott vezetések valamint, előadások, a COVID-19 járvány terjedésének megakadályozására való tekintettel, további értesítésig szünetelnek. Virtuális vezetésekre való lehetőség  

A szegénység megszüntetése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a nők és a lányok egyenjogúsága - a világ vezetői 2015-ben elkötelezték magukat 17 fontos cél eléréséhez, amelynek célja, hogy 2030-ra átalakítsuk, jobbá tegyük világunkat. Az "Alakítsuk át világunkat" nevű interaktív vezetésünk a Fenntartható Fejlődési Célokat helyezi középpontba. Ajánljuk azon iskolai csoportoknak amelyek az ENSZ és a Bécsi Szervezetek munkásságát ezen úton szeretnék jobban megismerni.

Vezetés leírása

Vezetésünk 90 perces időkerete lehetővé teszi, hogy az idegenvezető interaktív módon ismertesse meg a csoporttal a Fenntartható Fejlődési Célokat. Többek közt elmagyarázza - általában egy tényleges konferencia terem megtekintése során - az ENSZ szerepét a globális kihívásokkal kapcsolatos konszenzus elérésében, majd megkéri a diákokat, hogy aktívan vizsgáljanak meg a 17 cél közül néhányat részletesebben. Így a diákok szórakoztató módon fedezhetik fel, hogy a bécsi valamint egyes más ENSZ Szervezetek konkrétan mit tesznek ezen célok eléréséért.

Tanítási anyag

Azon tanárok, akik iskolacsoporttal vesznek részt vezetésünkön, a túra végén díjmentesen igényelhetnek nyomtatott anyagot valamint online tananyagot.

Útmutató az ön nyelvén elérhető tananyagokhoz

Emberi jogok (PDF)
Fenntartható fejlődési célok (PDF)

Új #GlobalGoals videotúrák

5 perces videótúráink bemutatják, hogy az ENSZ Bécsben és a világ minden táján, mit tesz a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében a COVID-19 járvány idején.

   

Tekintse meg videóinkat: kínaiul - angolul - franciául - németül - magyarul - olaszul - oroszul - szlovákul - spanyolul - törökül

ENSZ tanítási anyag
Angol -   Német -   Magyar -   Szlovák -   Szlovén

Fenntartható Fejlődési Célok akcióban
Arab -   Kínai -   Angol -   Francia -  Orosz -  Spanyol

Útmutató lusta embereknek a világ megmentéséhez
Arab -   Kínai -   Angol -   Francia -  Orosz -  Spanyol
Letöltés PDF-dokumentumként Német -   Magyar -  Szlovák -   Szlovén 

Lábnyomok a reményért
Arab -   Kínai -   Angol -   Francia -   Német -   Magyar -   Orosz -   Szlovák -   Szlovén -   Spanyol

törökül