Emberi jogok itt és most
#Standup4HumanRights mindenkiért mindenhol

Álljon ki velünk az emberi jogokért úgy, hogy részt vesz az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 75. évfordulója alkalmából szervezett kampányunkban.

Van Önhöz egy kérdésünk:

Melyik helyszínről jutnak eszébe az emberi jogok és miért?

Ezután mondja el nekünk, hogyan kapcsolódik ez a helyszín az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egyik cikkéhez.

Szeretnénk, ha elgondolkodna az Ön számára fontos emberi jogokon. Kapcsolja össze az emberi jogot egy adott hellyel és meséljen róla nekünk.

A kampányunkban fényképpel vagy videóval vehet részt, amelyet az adott helyről kell készítenie (akár úgy, hogy szerepel a felvételen vagy anélkül), majd közzétennie a saját közösségi oldalain, de akár elküldheti nekünk is a unis.vienna@un.org címre, pár szóval bemutatva, hogy miért fontos Önnek az a hely.

Írhat egy verset, történetet vagy készíthet egy olyan alkotást is, amely a helyhez és a kapcsolódó emberi joghoz való kötődését mutatja be. Nyugodtan használja fel a kampány oldalán megjelölt eszközöket.

Ne felejtse el használni a fő hashtagünket, a #Standup4HumanRights-ot, és jelölje meg a @UN_Vienna (Twitter), @unitednationsvienna (Instagram) vagy @UNVienna (Facebook) oldalát, és ossza meg a kampányt barátaival és családjával.

Néhány beküldött felvételt kiválasztunk és feltesszük az emberi jogi térképünkre.

Kattintson az alábbi térképen a kerek gombostűkre, hogy megnézze, mely emberi jogok fontosak az emberek számára Magyarországon:

Arra bátorítjuk, hogy legyen kreatív és válasszon olyan helyet, amely személyes jelentőséggel bír az Ön számára, egy intézményt, egy történelmi jelentőségű* helyet, vagy egy olyan helyet, amely az Ön számára különösen fontos az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának valamelyik cikke szempontjából.

 

Tudjon meg többet az emberi jogokról: [angol  | német | magyar | szlovák | szlovén]

Töltse le az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát:

[angol | német | magyar | szlovák | szlovén]

 

 

*kérjük, adjon meg egy forrást vagy rövid háttérinformációt a történelmi eseményről