Sajtóközlemények

Tájékoztatásul - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/560
2020. március 26.

Alakítsuk együtt a jövőnket! - This human world rövidfilmverseny diákoknak 2020

BÉCS, március 26. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az új koronavírus emlékeztet bennünket arra, hogy létfontosságú a határokon, a szektorokon és a nemzedékeken átívelő együttműködés ahhoz, hogy leküzdjük az előttünk álló globális kihívásokat. A drámai változások közepette és miközben a világon intézkedések sorát hozzák a koronavírus elleni harcban, jobban szükségünk van a kollektív fellépésre, mint eddig valaha.

Alakítsuk együtt a jövőnket! - Mondd el mit gondolsz kamerán keresztül!

Idén a 2020-as diákoknak szóló this human world rövidfilmverseny csatlakozni fog az Egyesült Nemzetek Szervezete által az ENSZ létrehozásának 75. évfordulója (ENSZ 75) alkalmából 2020-ban meghirdetett, és a bolygónk jövőjéről szóló legnagyobb eszmecseréhez a világon, hogy megtudja az emberek véleményét világszerte a globális együttműködésről és arról, hogy milyen az általuk vágyott jövő.

A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából és Szlovéniából, az "Alakítsuk együtt a jövőnket" témában készített rövidfilmekkel, hogy megmutassák ötleteiket és azt, hogy miként képzelnek el egy olyan jövőt, amelyben élni szeretnének.

* *** *

További információért kérjük, keresse:

Irene Hoeglinger-Neiva
Információs munkatárs, UNIS Vienna
Mobiltelefon: (+43-699) 1459-4448
E-mail: irene.hoeglinger-neiva[at]un.org