alt text is missing

 

 

 

TANÁRI SEGÉDANYAG

Kiemelt

  • Éghajlati szótár

    Éghajlati szótár

    08/05/2024

    Az éghajlatváltozás korunk meghatározó kérdése. Napról napra egyre többen vesznek részt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

    Ezért elkészítettünk egy gyűjteményt, amely összefoglalja az említett kifejezéseket és fogalmakat. Ez a gyűjtemény Önnek is segítséget jelenthet eligazodni az éghajlatváltozás terén zajló beszélgetésekben.

„Egy gyermek, egy tanár, egy könyv és egy toll képes megváltoztatni a világot”. Ezek a legerősebb fegyvereink. Ezt Malala Juszufzai pakisztáni tanuló mondta 2013 júniusában, amikor ellátogatott az Egyesült Nemzetek Szervezetébe (ENSZ). Malalát azért akarta megölni egy tálib, mert kiállt az oktatáshoz való jogáért.

Számos oktatási anyagunk elérhető olyan tanárok számára, akik szeretnék megtanítani diákjaiknak, hogy az ENSZ mivel foglalkozik és milyen célokat szeretne elérni. A következő témákban állnak rendelkezésre tanítási segédanyagok angolul és németül: béke és biztonság, fejlesztés, emberi jogok, humanitárius ügyek és nemzetközi jog.

Elérhető magyarul a UNICEF által készített „a Világ Legnagyobb Tanórája” c. tanítási segédanyag a fenntartható fejlődési célokról, amit a PontVelem * civil szervezet fordított le.

Holokauszt oktatási segédanyagok: Hétköznapi dolgok? A holokauszt felfedezése történelmi leleteken keresztül (pdf) - (ppt)

Honlapunkon számos magyar nyelvű információ található a legfontosabb ENSZ-t érintő témákról: általános információk az ENSZ-ről, béke és biztonság, éghajlatváltozás, fenntartható fejlődés, emberi jogok, nők, humanitárius ügyek, nemzetközi jog, menekültek és migráció. Ezenkívül az ENSZ bécsi hivataláról is számos érdekesség olvasható.

 

*A külső weboldalakra mutató linkek csak tájékoztatásul szolgálnak. A bécsi UNIS nem felel ezen weboldalak tartalmáért, és az ezekre való hivatkozás nem jelenti azt, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete az ott elérhető tartalmakkal egyetért.

AZ ENSZ-RŐL

alt text is missing

AZ ENSZ BÉCSBEN

alt text is missing

Kampányok

alt text is missing