Mondjon nemet a gyűlöletre

alt text is missing

A gyűlöletbeszéd erőszakot szít és aláássa a társadalmi kohéziót és a toleranciát. A gyűlölet pusztító hatása sajnos nem újdonság. Mértéke és hatása azonban napjainkban az új kommunikációs technológiák révén olyannyira felerősödött, hogy a gyűlöletbeszéd az online formájával együtt az egyik leggyakoribb módszerré vált a megosztó retorikák és ideológiák globális szintű terjesztésére és a béke veszélyeztetésére. 

Az ENSZ régóta azon dolgozik, hogy mozgósítsa a világot a gyűlölet minden fajtája ellen az emberi jogok védelme és a jogállamiság előmozdítása érdekében. A gyűlöletbeszéd az ENSZ számos fő cselekvési területén is érezteti hatását, az emberi jogok védelmétől kezdve a nemzetközi bűncselekmények megelőzésén át a béke fenntartásáig, a nemek közötti egyenlőség eléréséig, valamint a gyermekek és a fiatalok támogatásáig.

Mivel a gyűlölet, a megkülönböztetés, a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc az ENSZ alapelveinek és munkájának központjában áll, a szervezet minden lehetőséget megragad a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre. Ezt az alapelvet rögzíti az ENSZ alapokmánya, a nemzetközi emberi jogi keretrendszer és a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében tett számos globális erőfeszítés.

un.org/en/hate-speech 

 

 

Megosztható tartalom

alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
Kattintson a jobb gombbal a képre, hogy letöltse és mentse a számítógépére.

További kampányok

 • Legyél látható és hallható
  11/03/2024

  Legyél látható és hallható

  A Be Seen Be Heard kampány elismeri annak jelentőségét, hogy a fiataloknak létfontosságú szerepük van amindannyiunkat érintő döntések meghozatalában.

 • Az UNODC Kék Szív kampánya
  18/10/2023

  Az UNODC Kék Szív kampánya

  A Kék Szív kampány az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) által vezetett globális kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelemre és annak az emberekre és a társadalomra gyakorolt hatására.

 • Human Rights 75
  01/09/2023

  Human Rights 75

  Az évforduló alkalmából meghirdetett „75 évesek az emberi jogok” elnevezésű kampány arra szólít fel mindannyiunkat, hogy álljunk ki az emberi jogokért, és kötelezzük el magunkat amellett, hogy az egyetemes nyilatkozat alapelveit a mindennapi életünkben is megvalósítsuk.

 • Cselekedjünk a közös jövőnkért
  08/08/2023

  Cselekedjünk a közös jövőnkért

  Éljen a lehetőséggel. Erre ösztönöz bennünket a 17 fenntartható fejlődési cél, amely megmutatja az irányt egy jobb világ felé. Nem kell várnunk az általunk vágyott jövőre, ugyanis már most megteremthetjük azt. Mindenki csatlakozhat a változást előidéző globális mozgalomhoz.