Mondjon nemet a gyűlöletre

alt text is missing

A gyűlöletbeszéd erőszakot szít és aláássa a társadalmi kohéziót és a toleranciát. A gyűlölet pusztító hatása sajnos nem újdonság. Mértéke és hatása azonban napjainkban az új kommunikációs technológiák révén olyannyira felerősödött, hogy a gyűlöletbeszéd az online formájával együtt az egyik leggyakoribb módszerré vált a megosztó retorikák és ideológiák globális szintű terjesztésére és a béke veszélyeztetésére. 

Az ENSZ régóta azon dolgozik, hogy mozgósítsa a világot a gyűlölet minden fajtája ellen az emberi jogok védelme és a jogállamiság előmozdítása érdekében. A gyűlöletbeszéd az ENSZ számos fő cselekvési területén is érezteti hatását, az emberi jogok védelmétől kezdve a nemzetközi bűncselekmények megelőzésén át a béke fenntartásáig, a nemek közötti egyenlőség eléréséig, valamint a gyermekek és a fiatalok támogatásáig.

Mivel a gyűlölet, a megkülönböztetés, a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc az ENSZ alapelveinek és munkájának központjában áll, a szervezet minden lehetőséget megragad a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre. Ezt az alapelvet rögzíti az ENSZ alapokmánya, a nemzetközi emberi jogi keretrendszer és a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében tett számos globális erőfeszítés.

un.org/en/hate-speech 

 

 

Tartalom

alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing

További kampányok

 • Human Rights 75
  31/05/2023

  Human Rights 75

  Az évforduló alkalmából meghirdetett „75 évesek az emberi jogok” elnevezésű kampány arra szólít fel mindannyiunkat, hogy álljunk ki az emberi jogokért, és kötelezzük el magunkat amellett, hogy az egyetemes nyilatkozat alapelveit a mindennapi életünkben is megvalósítsuk.

 • Mondjon nemet a gyűlöletre
  18/06/2022

  Mondjon nemet a gyűlöletre

  A gyűlöletbeszéd erőszakot szít és aláássa a társadalmi kohéziót és a toleranciát. Mivel a gyűlölet, a megkülönböztetés, a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc az ENSZ alapelveinek és munkájának központjában áll, a szervezet minden lehetőséget megragad a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre.

 • Legyél látható és hallható
  11/05/2022

  Legyél látható és hallható

  A Be Seen Be Heard kampány elismeri annak jelentőségét, hogy a fiataloknak létfontosságú szerepük van amindannyiunkat érintő döntések meghozatalában.

 • Az ökoszisztéma helyreállításának ENSZ évtizede
  05/06/2021

  Az ökoszisztéma helyreállításának ENSZ évtizede

  Soha nem volt még annyira sürgős a sérült ökoszisztémák helyreállítása mint most.