OPOZORILO O PREVARAH

Pazite se prevar, ki navajajo povezavo z Združenimi narodi

Združeni narodi so bili seznanjeni o različnih korespondencah, ki se širijo po elektronski pošti, internetnih spletnih straneh, prek besedilnih sporočil, navadne pošte ali faksa, pri čemer lažno navajajo, da so jih izdali Združeni narodi in/ali njihovi uradniki, ali so sporočila povezana z njimi. Te prevare, katerih namen je pridobiti denar in/ali v mnogih primerih osebne podatke prejemnikov takih korespondenc, so lažne .

Združeni narodi javnost opozarjajo, da se te prevare v imenu naše organizacije in/ali njenih uradnikov izvajajo skozi različne tipe goljufij.

  • Združeni narodi ne zaračunavajo nobene pristojbine v nobeni fazi postopka zaposlovanja (vloga, intervju, obdelava, usposabljanje) ali kakšne druge pristojbine in ne zahtevajo podatkov o bančnih računih prosilcev. Če se želite prijaviti za službo, pojdite na naš portal za zaposlitve. Preberite si več o goljufijah povezanih z zaposlovanjem (v angleščini).
  • Združeni narodi ne zaračunavajo nobene pristojbine v nobeni fazi postopka naročanja (registracija dobavitelja, oddaja ponudb) ali kakšnih drugih pristojbin.
  • Združeni narodi ne zahtevajo nobenih informacij, ki so povezane z bančnimi računi ali drugimi osebnimi podatki.
  • Združeni narodi ne ponujajo nagrad, sredstev, certifikatov, bankomatov/bančnih kartic, odškodnin za internetne goljufije, štipendij in ne izvajajo loterije.
  • Združeni narodi ne odobrijo vojaških počitnic, pokojnin ali sprostijo paketov v zameno za plačilo.

Združeni narodi močno priporočajo, da prejemniki v zgoraj opisanih situacijah ravnajo izjemno previdno. Finančna izguba in kraja identitete bi lahko bila posledica prenosa denarja ali osebnih podatkov tistim, ki pošiljajo takšno goljufivo korespondenco. Žrtve takšnih prevar lahko to ustrezno prijavijo tudi svojim lokalnim organom pregona.

Informativne narave - ni uradni dokument.