Ne sovraštvu (No to Hate)

alt text is missing

Sovražni govor spodbuja nasilje ter spodkopava družbeno kohezijo in strpnost. Uničujoč učinek sovraštva žal ni nič novega, vendar so njegove razsežnosti in posledice danes še večje zaradi novih komunikacijskih tehnologij. Sovražni govor je tako postal eden najpogostejših načinov širjenja razdiralne retorike in ideologij na svetovni ravni ter ogrožanja miru; tako po spletu kot drugod.

Združeni narodi že dolgo mobilizirajo svet proti vsem vrstam sovraštva, da branijo človekove pravice in krepijo pravno državo. Vpliv sovražnega govora posega na številna obstoječa področja ZN, in sicer od varstva človekovih pravic in preprečevanja hudodelstev do ohranjanja miru in doseganja enakosti spolov ter podpore otrokom in mladim.

Ker je boj proti sovraštvu, diskriminaciji, rasizmu in neenakosti v središču načel in dela ZN, si le-ti prizadevajo za spopadanje s sovražnim govorom na vsakem koraku. To načelo je zapisano v Ustanovni listini ZN, v mednarodnem pravu človekovih pravic in v svetovnih prizadevanjih za doseganje ciljev trajnostnega razvoja.

un.org/en/hate-speech 

 

 

Vsebine za skupno rabo

alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
Z desno miškino tipko kliknite na sliko in si jo tako prenesite ter shranite na svoj računalnik.

Več kampanj

 • Human Rights 75
  01/09/2023

  Human Rights 75

  Kampanja ZN ob 75. obletnici deklaracije (Human Rights 75) poziva vse, da se zavzamemo za človekove pravice in se zavežemo, da bomo načela deklaracije uresničili v vsakdanjem življenju.

 • Ukrepajte za našo skupno prihodnost
  15/08/2023

  Ukrepajte za našo skupno prihodnost

  Naredite spremembo. To je poziv 17 ciljev trajnostnega razvoja, načrta za boljši svet. Ni nam treba čakati na prihodnost, ki si jo želimo – ustvarimo jo lahko prav zdaj. Globalnemu gibanju za spremembe se lahko pridruži prav vsak.

 • Ne sovraštvu
  31/07/2023

  Ne sovraštvu

  Sovražni govor spodbuja nasilje ter spodkopava družbeno kohezijo in strpnost. Ker je boj proti sovraštvu, diskriminaciji, rasizmu in neenakosti v središču načel in dela ZN, si le-ti prizadevajo za spopadanje s sovražnim govorom na vsakem koraku. 

 • Mir se začne z menoj
  03/07/2023

  Mir se začne z menoj

  Kampanja »Mir se začne z menoj« izpostavlja poslanstvo in žrtvovanje mirovnih sil Združenih narodov (ZN), preteklih in sedanjih, ter odpornost skupnosti, ki jim služijo.