Sporočila za javnost

UNIS/INF/266
8. maj 2008

Študentska razprava o vlogi mednarodnih organizacij s sedežem na Dunaju kot središču delovanja proti necivilni družbi

DUNAJ, 8. maj (Informacijska služba ZN) --- Skupina študentov mednarodnih odnosov Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, v Sloveniji, se bo v petek, 9. maja, na Dunajskem mednarodnem centru (VIC) srečala s strokovnjaki iz Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacij, kjer bo se spoznavala z načini soočanja z organiziranim kriminalom in proti-terorističnim delovanjem.

Enodnevni študentski forum, organiziran s strani Informacijske službe Združenih narodov (UNIS), bo razpravljal tudi o delu na področju jedrskega neoboroževanja, ki ga opravlja Mednarodna agencija za atomsko energijo (IAEA). G. Bojan Bertoncelj, začasni odpravnik poslov pri Stalni misiji Slovenije pri Združenih narodih na Dunaju, bo program dopolnil s predstavitvijo slovenskega predsedstva Evropski uniji.

Letošnja obeležitev tradicionalnega UNIS-ovega študentskega foruma bo potekala v duhu sodelovanja med Združenimi narodi in Evropsko unijo. Med svojim nedavnim obiskom na Dunaju je Generalni sekretar Združenih narodov, Ban Ki-mun, izjavil, da morajo Združeni narodi z Evropsko unijo tesno sodelovati pri soočanju s številnimi izzivi, s katerimi se spopada mednarodna skupnost. Komunikacija z mladimi je ena izmed prioritet Generalnega sekretarja, saj so oni tisti, ki bodo v prihodnosti sprejemali odločitve. Poučevanje mladih o delu Združenih narodov je način zagotavljanja multilateralizma za v prihodnje. 

* *** *

Kontakt za nadaljnje informacije:

Martha Villa Godinez
Informacijska svetovalka (sodelavka), UNIS Dunaj
Tel.: (+43-1) 26060 4592
E-pošta: martha.villa.godinez@unvienna.org