Mondjon nemet a gyűlöletre

alt text is missing

A gyűlöletbeszéd erőszakot szít és aláássa a társadalmi kohéziót és a toleranciát. A gyűlölet pusztító hatása sajnos nem újdonság. Mértéke és hatása azonban napjainkban az új kommunikációs technológiák révén olyannyira felerősödött, hogy a gyűlöletbeszéd az online formájával együtt az egyik leggyakoribb módszerré vált a megosztó retorikák és ideológiák globális szintű terjesztésére és a béke veszélyeztetésére. 

Az ENSZ régóta azon dolgozik, hogy mozgósítsa a világot a gyűlölet minden fajtája ellen az emberi jogok védelme és a jogállamiság előmozdítása érdekében. A gyűlöletbeszéd az ENSZ számos fő cselekvési területén is érezteti hatását, az emberi jogok védelmétől kezdve a nemzetközi bűncselekmények megelőzésén át a béke fenntartásáig, a nemek közötti egyenlőség eléréséig, valamint a gyermekek és a fiatalok támogatásáig.

Mivel a gyűlölet, a megkülönböztetés, a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc az ENSZ alapelveinek és munkájának központjában áll, a szervezet minden lehetőséget megragad a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre. Ezt az alapelvet rögzíti az ENSZ alapokmánya, a nemzetközi emberi jogi keretrendszer és a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében tett számos globális erőfeszítés.

un.org/en/hate-speech 

 

 

Tartalom

alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing

További kampányok

 • Mondjon nemet a gyűlöletre
  18/06/2022

  Mondjon nemet a gyűlöletre

  A gyűlöletbeszéd erőszakot szít és aláássa a társadalmi kohéziót és a toleranciát. Mivel a gyűlölet, a megkülönböztetés, a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harc az ENSZ alapelveinek és munkájának központjában áll, a szervezet minden lehetőséget megragad a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre.

 • Legyél látható és hallható
  11/05/2022

  Legyél látható és hallható

  A Be Seen Be Heard kampány elismeri annak jelentőségét, hogy a fiataloknak létfontosságú szerepük van amindannyiunkat érintő döntések meghozatalában.

 • Az ökoszisztéma helyreállításának ENSZ évtizede
  05/06/2021

  Az ökoszisztéma helyreállításának ENSZ évtizede

  Soha nem volt még annyira sürgős a sérült ökoszisztémák helyreállítása mint most.

 • Verified
  21/05/2020

  Verified

  Miközben az új koronavírus #COVID19 megfékezésén dolgozunk, azért is tennünk kell, hogy megfékezzük a téves információkat.