Sporočila za javnost

UNIS/VIC/163
23. junij 2008

"Smeš se igrati"
Poletni program za otroke na uradih ZN na Dunaju

30. junij - 29. avgust 2008

DUNAJ, 23. junij (Informacijska služba ZN) - Otrokove pravice - katere so? Veljajo za vse otroke ali le za nekatere? Zakaj otroci potrebujejo posebne pravice? Kdo jih je napisal? Ta in številna druga vprašanja so v središču pozornosti letošnjega poletnega programa za otroke ("Ferienspiel") na uradih Združenih narodov na Dunaju.

Kot že v preteklih letih, Služba za obiskovalce Združenih narodov na Dunaju tudi tokrat ponuja poseben poletni program otrokom med 6. in 13. letom starosti kot del "Ferienspiel" ("Počitniške igre") pod pokroviteljstvom mesta Dunaj. V celotnem času avstrijskih šolskih počitnic, med 30. junijem in 29. avgustom, bodo vsak delovni dan s pričetkom ob 9:30 uri potekali posebni vodeni ogledi med 6. in 10. letom starosti. Starejši otroci (10-13 let) lahko vsak torek in četrtek ob 15:00 uri sodelujejo v interaktivnem programu na temo človekovih pravic in otrokovih pravic. Skupine lahko med ponedeljkom in petkom rezervirajo poseben "Ferienspiel" ogled tudi ob katerem koli drugem času med 9:30 - 16:00 uro. Program je na voljo v nemškem, angleškem in po želji tudi v nekaterih drugih jezikih.

Naša osrednja tema človekovih pravic in pravic otroka je letošnje leto še posebej pomembna, saj obeležujemo 60. obletnico podpisa Splošne deklaracije človekovih pravic. Sodelujoči se bodo na igriv in interaktiven način poučili o svojih pravicah ter razpravljali o pomenu splošno veljavnih pravic. Poleg tega bodo otroci pridobili vpogled v delovanje Združenih narodov, spoznali bodo 192 držav članic, šest uradnih jezikov ter delo organizacij s sedežem na Dunaju.

V okviru "Ferienspiel" mesta Dunaj bo za udeležbo zaračunana vstopnina 1 evro za otroka in 3 evre za odrasle (namesto 5 evrov). Za večje skupine so potrebne vnaprejšnje rezervacije, odrasli pa morajo predložiti tudi veljavni osebni dokument s fotografijo.

Naši običajni ogledi za javnost se bodo preko poletja nadaljevali med ponedeljkom in petkom ob 11:00, 12:30 in 14:00 uri.

* *** *

Za nadaljnje informacije in skupinske rezervacije se prosimo obrnite na spodnji kontaktni naslov

Služba Združenih narodov za obiskovalce, Dunaj
Tel.:   (+43-1) 26060-3328
Fax:  (+43-1) 26060-5991
E-pošta: tours@unvienna.org
Spletna stran: www.unis.unvienna.org