Sajtóközlemények

UNIS/VIC/163
Június 23.2008

"Jogod van játszani"
Nyári gyermekprogramok Bécsben, az ENSZ Irodáiban

2008. június 30. - augusztus 29.

Bécs, június 23. (ENSZ Információs Szolgálat) - Melyek a gyermekek jogai? Minden gyermekre vonatkoznak, vagy csak néhányra? Ezek, és sok más további kérdés áll a bécsi ENSZ Irodák által gyermekek számára rendezett nyári program ("Ferienspiel") középpontjában.

Ahogyan az ezt megelőző években is, az ENSZ Látogatói Szolgálat egy különleges nyári programot ajánl 6 - 13 éves gyermekek részére Bécs város "Ferienspiel"-jének keretében. Az osztrák iskolai szünet alatt, június 30. és augusztus 29. között egy különleges idegenvezetett kirándulás várja a 6-10 éves korosztályt minden hétköznap délelőtt 9.30-kor. Az idősebb (9-13) éves gyermekek minden kedden és csütörtökön délután 3 órakor egy interaktív programban vehetnek részt, melynek fő témái az emberi jogok és a gyermekek jogai. Csoportok szintén foglalhatnak különleges "Ferienspiel" kirándulást hétfőtől-péntekig délelőtt 9.30 és délután 4 között. A program német és angol nyelven - és kérésre néhány másik nyelven is - érhető el.

Az emberi jogokra és a gyermekek jogaira fordított különleges figyelem különlegesen fontos idén, hiszen ebben az évben ünnepeljük az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60 éves évfordulóját. A résztvevők interaktív, játékos formában fogják megismerni jogaikat, és megbeszélik az egyetemesen alkalmazott jogok fontosságát. Emellett a gyermekek betekintést nyernek az Egyesült Nemzetek működésébe, tanulnak a 192 tagállamról, a hat hivatalos nyelvről, valamint a bécsi ENSZ szervezetek munkájáról.

Bécs város "Ferienspiel"-jének keretében a belépődíj gyermekek számára 1 euro, felnőttek számára 3 euro (a szokásos 5 helyett). Nagyobb csoportok számára előzetes foglalás, és a felnőtteknek érvényes, fényképes igazolvány szükséges.

Rendszeres, nyilvános idegenvezetéseinket a nyár folyamán továbbra is hétfőtől-péntekig délelőtt 11, 12.30 és délután 2 órakor tartjuk.

* *** *

További információ és foglalás csoportok számára:
United Nations Visitors Service, Vienna
Tel.:   (+43-1) 26060-3328
Fax:  (+43-1) 26060-5991
Email: tours@unvienna.org
Website: www.unis.unvienna.org