Desetletje Združenih narodov za obnovo ekosistemov

alt text is missing

 

Še nikoli ni bilo tako nujno oživeti poškodovane ekosisteme kot sedaj

Ekosistemi podpirajo vse življenje na Zemlji. Bolj kot so zdravi naši ekosistemi, bolj zdrav je naš planet in njegovi prebivalci. Cilj desetletja Združenih narodov (ZN) za obnovo ekosistemov je preprečiti, zaustaviti in obrniti degradacijo ekosistemov na vseh celinah in v vseh oceanih. S tem lahko pomagamo odpraviti revščino, se borimo proti podnebnim spremembam in preprečimo množično izumrtje. Uspešni pa bomo le, če bo sodeloval vsak od nas.

decadeonrestoration.org

Vsebine za skupno rabo

alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
alt text is missing
Z desno miškino tipko kliknite na sliko in si jo tako prenesite ter shranite na svoj računalnik.

Več kampanj

 • Human Rights 75
  01/09/2023

  Human Rights 75

  Kampanja ZN ob 75. obletnici deklaracije (Human Rights 75) poziva vse, da se zavzamemo za človekove pravice in se zavežemo, da bomo načela deklaracije uresničili v vsakdanjem življenju.

 • Ukrepajte za našo skupno prihodnost
  15/08/2023

  Ukrepajte za našo skupno prihodnost

  Naredite spremembo. To je poziv 17 ciljev trajnostnega razvoja, načrta za boljši svet. Ni nam treba čakati na prihodnost, ki si jo želimo – ustvarimo jo lahko prav zdaj. Globalnemu gibanju za spremembe se lahko pridruži prav vsak.

 • Ne sovraštvu
  31/07/2023

  Ne sovraštvu

  Sovražni govor spodbuja nasilje ter spodkopava družbeno kohezijo in strpnost. Ker je boj proti sovraštvu, diskriminaciji, rasizmu in neenakosti v središču načel in dela ZN, si le-ti prizadevajo za spopadanje s sovražnim govorom na vsakem koraku. 

 • Mir se začne z menoj
  03/07/2023

  Mir se začne z menoj

  Kampanja »Mir se začne z menoj« izpostavlja poslanstvo in žrtvovanje mirovnih sil Združenih narodov (ZN), preteklih in sedanjih, ter odpornost skupnosti, ki jim služijo.