Sporočila za javnost

UNIS/BIO/848
1. julija 2008

Generalni Sekretar imenoval Maherja Nasserja za direktorja informacijske službe združenih narodov na Dunaju

DUNAJ, 1. julija (Informacijska služba ZN) -- Generalni sekretar Združenih narodov, Ban Ki-mun, z veseljem sporoča, da je za direktorja Informacijske službe Združenih narodov na Dunaju imenoval Maherja Nasserja. G. Nasser je na položaju nasledil gospo Nasro Hassan, ki se je iz službe Združenih narodov upokojila 30. aprila 2008. G. Nasser je od 1. januarja 2006 deloval kot direktor Informacijskega centra Združenih narodov (UNIC) v Kairu. Svoje nove dolžnosti je prevzel 1. julija.

Kot direktor Informacijskega centra Združenih narodov v Kairu je g. Nasser vodil delo Komunikacijske skupine Združenih narodov v Egiptu in nudil podporo in svetovanje osmim Informacijskim centrom Združenih narodov na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Za izboljšanje kvalitete storitev informacijske mreže Združenih narodov je g. Nasser vzpostavil in vodil Komunikacijsko skupino Združenih narodov za arabsko regijo, s čemer je zagotovil večjo usklajenost in večji domet komunikacijskih aktivnosti Združenih narodov v regiji.

Preden je prevzel svoj trenutni položaj na UNIC Kairo, je g. Nasser od leta 2001 dalje deloval kot vodja podpornega Urada Agencije Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA) v New Yorku. Delal je tudi za UNRWA in sicer z dunajskega sedeža med leti 1994 in 1996, nato pa s sedeža v Ammanu, kjer je bil zadolžen za donatorske povezave, zunanje predstavljanje in odnose z mediji. Med leti 1992 in 1994 je g. Nasser služboval na položaju informacijskega svetovalca (sodelavca) za Program Združenih narodov za nadzor nad drogami, na Dunaju. G. Nasser je med leti 1987 in 1991 služil tudi kot svetovalec za javno informiranje in uradni govorec UNRWA v Gazi in v Jeruzalemu. Preden se je pridružil Združeni narodom, je deloval v okviru Foruma za arabsko misel (Arab Thought Forum), nevladne organizacije s sedežem v Jeruzalemu.

Oktobra 1991 se je g. Nasser udeležil Konference za mir na Bližnjem vzhodu v Madridu ter večih srečanj v okviru bilateralnih pogajanj, ki so sledila v Washingtonu, in sicer kot osebni svetovalec vodje palestinske pogajalske skupine, dr. Haidarja Abdula Shafija.

G. Nasser je diplomiral na Univerzi Bir Zeit na Zahodnem bregu, podiplomski študij iz poslovnega upravljanja pa je opravil na Univerzi v Warwicku, v Veliki Britaniji. Je poročen in ima tri otroke.

* *** *