Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/419
2011. június 28.

Egyesült Nemzetek Fiatal Szakember Program 2011:
Idén magyarok jelentkezését várják

BÉCS, június 28. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az ENSZ Titkársága felvételi vizsgát hirdet a kijelölt Tagállamokból jelentkezőknek junior szakértő (P-2) szinten.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete magasan képzett jelentkezőket vár, akik készek nemzetközi köztisztviselőként szakmai karriert kezdeni. A fiatal szakember program (YPP) egy olyan felvételi kezdeményezés, amely során az évenkénti felvételi vizsgák után új tehetségek kerülnek az ENSZ-hez. Világ fiatal, magasan képzett szakemberei számára a vizsga egy karrier kezdetét jelentheti az Egyesült Nemzetek Szervezetében. A program a nemzeti felvételi vizsgára épül (NCRE), amelyet utoljára 2010-ben tartottak.

Az alábbi területeken tartanak vizsgát az idén:

Közigazgatás

Humanitárius ügyek

Tájékoztatás

Statisztika

Az idei felvételi vizsga a 2011. évi YPP programban részvevő országok, Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia állampolgárai számára lehetséges. A képzett nőket különösen bátorítjuk, hogy jelentkezzenek. A jelentkezőknek rendelkezniük a felvételi vizsga szakterületéhez kapcsolódó egyetemi diplomával. Továbbá, a jelentkezők nem lehetnek idősebbek 2011. december 31. előtt 32 évesnél. A folyékony angol vagy francia nyelvismeret elvárás.

A felvételi vizsga írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli vizsga 2011. december 7-én kerül megrendezésre.

Azok, akik jelentkezni kívánnak, kérjük töltsék ki az ENSZ Karrier Portálon található online jelentkezési lapot ( http://careers.un.org/). A jelentkezések leadási határideje: szeptember 10. Kérjük, jelentkezzen mihamarabb.

* *** *

További információért keresse:

https://careers.un.org/lbw/home.aspx?viewtype=NCEA

A Fiatal Szakember Programot érintő kérdésekre e-mailen vagy egyéb módon nem áll módunkban válaszolni. Ha kérdése van, kérjük nézze meg a " gyakori kérdések" részt a honlapon.