Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/SGSM/365
2012. augusztus 17.

Az Egyesült Nemzetek főtitkára, Ban Ki Mun:

"Emberek segítenek embereken: megemlékezés a humanitárius világnapon"

Üzenete a humanitárius világnapon,
2012. augusztus 19.

BÉCS, augusztus 19. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az idei humanitárius világnap történelmi lehetőséget kapott arra, hogy a világ minden tájáról származó egy milliárd ember segítségével elterjesszen egy erőteljes és proaktív gondolatot a világon: "Emberek segítenek embereken".

Ez a legjobb módja, hogy tisztelegjünk a sok elhunyt segítő előtt, akiket ma gyászolunk és hogy megünnepeljük azok erőfeszítéseit, akik folytatják nemes küldetésüket azáltal is, hogy a szükségben a szenvedőkhöz sietnek.

Ezen bátor erőfeszítéseket mozgató szolidaritás szelleme vezeti idei humanitárius világnapunk megemlékezéseit.

Találkoztam ezzel a szellemmel a világ körül tett utazásaim során, amikor olyan segítőkkel találkoztam, akik elhagyták saját otthonuk kényelmét azért, hogy másokon segíthessenek.

Megtapasztaltam ezt a szellemet e hónap elején is, amikor találkoztam Beyoncé Knowles szupersztárral, aki az "I Was Here"című dalát ajánlotta fel a jobb világért létrehozott globális kampányunk számára.

Milliók nézték már meg honlapunkat és regisztráltak, hogy kifejezzék támogatásukat és megosszák tevékenységüket.  A Nyugat-Afrikában tapasztalható éhínség elhárítására tett nemzetközi erőfeszítésektől a szíriai civil lakosság sürgős megsegítésén át, az egyszerű jószomszédi segítségen át az "Emberek segítenek embereken" kampány szelleme mindannyiunk számára jótékony hatással van.

Adjunk értelmet a humanitárius világnapnak azzal, hogy regisztráljuk jó cselekedeteinket a honlapunkon: www.whd-iwashere.org.  Az egyszerű egyén cselekedete kicsinek, jelentéktelennek tűnhet, de ha együtt visszhangzik a világban, akkor megállíthatatlan lendülettel visz minket egy jobb jövő felé.

* *** *