Sajtóközlemények

UNIS/INF/256
Február 4 2008

"Kérdezz a Főtitkártól" Program Indul az ENSZ Virtuális Iskolabusz Weboldalon

BÉCS, Február 4 (ENSZ Információs szolgálat) -- Új program indul az ENSZ Virtuális Iskolabusz ( www.cyberschoolbus.un.org) weboldalon. A "Kérdezz a Főtitkártól" program keretében Ban Ki-moon ENSZ Főtitkár fogja megválaszolni a gyermekek és fiatalok által világszerte feltett kérdéseket. Az általános és középiskolás diákok a világ minden tájáról elküldhetik kérdéseiket az Egyesült Nemzetek Szövetségével, a Főtitkár szerepével és az ENSZ napirendjén lévő globális ügyekkel kapcsolatban. Az ENSZ Virtuális Iskolabusz mostantól 2008. március 31-ig gyűjti a kérdéseket. A reprezentatív módon kiválasztott kérdésekre a Főtitkár válaszol, és azok felkerülnek az ENSZ Virtuális Iskolabusz weboldalra.

Ez a kezdeményezés segít az Egyesült Nemzetek Szövetségének, hogy megtudja milyen kérdések és témák foglalkoztatják ma a fiatalokat, valamint azáltal, hogy a fiataloknak lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlenül a Főtitkárnak tehessék fel kérdéseiket, elérhetőbbé teszi számukra az Egyesült Nemzetek Szövetségét.

A főtitkári eskü letétele után, Ban Ki-moon ezt mondta: "Határozottan remélem, hogy a mai fiúk és lányok úgy nőnek fel, hogy tudják, az ENSZ keményen dolgozik azért, hogy egy jobb jövőt építsen a számukra. Főtitkárként magaménak érzem reményeiket és meghallgatom kéréseiket." Ez az új program feleleveníti ezt az ígéretet.

Az ENSZ Virtuális Iskolabuszról:

Az ENSZ Virtuális Iskolabusz weboldala egy olyan oktatási segédanyag gyűjtemény, melyet az ENSZ Titkárság Tájékoztatási Főosztálya hozott létre azért, hogy az iskolák számára oktatási anyagokat fejlesszen az ENSZ-szel és az ENSZ napirendjén lévő globális ügyekkel kapcsolatban, valamint, hogy segítsen létrehozni egy olyan globális közösséget, ahol a tanárok és diákjaik információt cserélhetnek az ENSZ napirendjén lévő ügyekről, és részt vehessenek a globális problémák megoldásainak keresésében.

* *** *

További információ:

Bill Yotive
Tel.: (+1-212) 963 1400
Email: yotive@un.org