Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/432
2011. december 12.

ENSZ hirdetési pályázat, téma a víz

BÉCS, december 12. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az Egyesült Nemzetek európai hirdetési pályázatot hirdet " A jövő, amit kívánunk - cseppről cseppre", címmel, azzal a céllal, hogy összekapcsolja a vizet és a zöld gazdaságot és a Rió+20 konferenciát.

Az európai pályázat része az ENSZ " A jövő, amit akarunk" c. globális kampányának, amely felvezeti a 2012. június 20-22. között tartandó Rió+20: Az ENSZ fenntartható fejlődésről rendezett konferenciáját.

"Az ENSZ globális "Rió+20: A jövő amit akarunk" című kampányához csatlakozva, alaposan átgondoltuk a különböző témákat és rájöttünk, hogy a víz, amelyből oly sokat fecsérelünk el Európában egy olyan téma, amely mindenkit érint. Ha a kreatív szakemberek foglalkozni kezdenek vele még több jelentést tudunk neki adni" mondta Afsané Bassir-Pour, az UNRIC brüsszeli irodájának igazgatója.

A pályázat 48 ország szakembereinek és amatőrjeinek szól, arra kérjük őket, hogy készítsenek napilaphirdetést, amely tudatosítja, és arra ösztönzi az európai közvéleményt, hogy zöld megoldásokat találjon a vízkészlet kezelésére, védelmére most és a jövő generációja számára.

Achim Steiner, ENSZ Főtitkár-helyettes és az UNEP ügyvezető igazgatója rámutatott, hogy a világ GDP-jének 0.16 százalékát befektetve elérhetnénk, hogy megszűnne a vízhiány és gyorsléptékben megfeleződne azoknak a száma, akik nem rendelkeznek biztonságos ivóvízzel és megfelelő csatornázottsággal.

" A 'Cseppről cseppre' c. hirdetési kampány katalizátorként hathat és támogatást adhat a UNEP GreenUp! (Zöldre fel!) kezdeményezésének a Rió+20 konferenciához közeledve." - mondta Dr. Steiner.

Az első díjon felül még két pályázat részesül díjazásban ifjúsági- és közönségdíj kategóriában. A díjakat reklámszakemberekből és nemzetközi szakértőkből álló zsűri ítéli majd oda.

A pályázatok 2011. december 10-től, a nemzetközi emberi jogi naptól 2012. február 29. éjfélig nyújthatók be. A közönségdíj nyertesének nevét 2012. március 22-én, a víz világnapján hirdetjük ki; az ifjúsági díj nyertesének nevét 2012. április 11-én hozzuk nyilvánosságra, a fődíj nyertesét 2012. június 5-én, a környezetvédelmi világnapon, nevezzük majd meg.

* *** *

További információért keresse fel a pályázat honlapját: www.dropbydrop.eu

vagy

Afsane Bassir-Pour
Igazgató - UNRIC
Email: bassirpour[at]unric.org
Telefon: (+32-2) 788-847-0

vagy az ENSZ Környezetvédelmi programjáról további információért keresse:

James Morris
információs hivatlanok
Email: james.morris[at]unep.org
Telefon: (+32-2) 213-3059