Fenntartható Fejlődés – Hírek

Kiemelt

Nézze meg az új filmünket, amelyben bemutatjuk, hogy mit tesznek az ENSZ-család bécsi tagjai a fenntartható fejlődési célok eléréséért.

 • Cselekedjünk a közös jövőnkért

  Cselekedjünk a közös jövőnkért

  08/08/2023

  Éljen a lehetőséggel. Erre ösztönöz bennünket a 17 fenntartható fejlődési cél, amely megmutatja az irányt egy jobb világ felé. Nem kell várnunk az általunk vágyott jövőre, ugyanis már most megteremthetjük azt. Mindenki csatlakozhat a változást előidéző globális mozgalomhoz.

 • Nyolcmilliárdan vagyunk - António Guterres

  Nyolcmilliárdan vagyunk - António Guterres

  15/11/2022

  A tudományos áttöréseknek, az élelmezés, a közegészségügy és a higiéniai körülmények fejlődésének köszönhetően november közepén már nyolcmilliárdan élünk a világon. Miközben emberi családunk egyre nagyobbá válik, egyre megosztottabb is lesz.

 • Lazy person’s guide to saving the world

  Lazy person’s guide to saving the world

  01/09/2016

  Itt megtudhatod, hogy miként segítheted a fenntartható fejlődési célok elérését

 • A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer kialakítása
  © UN Photo/Cia Pak

  A 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer kialakítása

  27/09/2015

  Több mint két év intenzív, nyilvános konzultáció, valamint a civil társadalom és egyéb érintettek bevonása – a legszegényebbek és a legsérülékenyebbek véleményének figyelembevételével –, vezetett el a 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer elfogadásához.

 • Millenniumi fejlesztési célok (MDG-k)
  © UN Photo/Rick Bajornas

  Millenniumi fejlesztési célok (MDG-k)

  06/07/2015

  A 2015-ös millenniumi fejlesztési célokról (MDG-k) szóló jelentés szerint az MDG-k váltották valóra a történelem legsikeresebb szegénység elleni mozgalmát.

 • Tengerparttal nem rendelkező fejlődő országok

  Tengerparttal nem rendelkező fejlődő országok

  03/11/2014

  Körülbelül fél milliárd ember él tengerparttal nem rendelkező fejlődő országokban (LLDC-k), ahol a termékek és az áruk kereskedelme sokkal költségesebb, mint azokban az országokban, amelyek közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek a kikötőkhöz vagy a tengerhez. A tengerparttal nem rendelkező fejlődő országokban gyakran szegényes az úthálózat és az infrastruktúra.